Familjerätt

Creo Advokater bistår vid alla livets faser. Från vårdnad och omsorg av barn till testamenten och bouppteckningar.

Kontakta oss

Frågor som rör barn

Advokat och partner Victoria Fridén är specialiserad på familjerätt och har lång erfarenhet av frågor som rör barn. Om du som förälder vill ändra något förhållande som rör ditt barn, kan du vända dig till oss på Creo Advokater för att få juridisk rådgivning. Victoria hjälper er då med allt från avtal om vårdnad, boende och umgänge, samarbetssamtal genom familjerätten i din kommun, fastställande av föräldraskap eller förhandling i domstol.

Läs mer om vårdnad, boende och umgänge

Äktenskap och samboskap

Vid ingående av samboskap och äktenskap krävs att båda parter är överens om vad som ska gälla för det fall att förhållandet skulle ta slut. I ett samboförhållande krävs samboavtal för att reglera hur bodelningen ska ske vid en separation. Vid äktenskap gäller enligt huvudregeln att all makarnas egendom delas lika i en bodelning. Om ni som gifta eller framtida makar önskar att reglera ägandeförhållandet vid en eventuell framtida separation krävs ett äktenskapsförord.

Kontakta oss på Creo Advokater om du vill se över behovet av ett samboavtal eller äktenskapsförord i er relation. För det fall en separation redan är aktuellt i din relation hjälper vi dig med bodelning eller företräder dig i tvist med din tidigare partner.

Läs mer om äktenskapsförord och samboavtal
Läs mer om skilsmässa

Testamente och framtidsfullmakt

En vanlig missuppfattning är att många tror sig ha automatisk arvsrätt efter sin partner om man gifter sig, oavsett om ens partner har barn sedan tidigare. Så är det inte. Om barn från en tidigare relation eller om gemensamma barn till ogifta föräldrar vill få ut sitt arv direkt kan den efterlevande maken lämnas i en situation som paret inte förutsett. Därför är det alltid viktigt att skriva testamente. 

En annan vanlig missuppfattning handlar om situationen att du eller någon anhörig blir oförmögen att hantera ekonomiska och juridiska angelägenheter. Många tror att ens partner, barn eller förälder automatiskt kan hjälpa till med ärenden såsom att betala räkningar endast genom att legitimera sig som anhörig. Så lätt är det inte utan det krävs en framtidsfullmakt. En framtidsfullmakt är alltså ett avtal som du upprättar för att just den du litar på ska kunna hjälpa dig med dina angelägenheter när du själv inte kan göra detta. 

Vi på Creo Advokater hjälper dig med testamenten och framtidsfullmakter. Kontakta oss för att se över behovet i just din familj.

Läs mer om testamente
Läs mer om framtidsfullmakt

Bouppteckning och arvskifte

Vi på Creo hjälper dig som förlorat en anhörig med bouppteckning och arvskifte. Arvskifte krävs för att överta en fastighet, bostadsrätt eller för att tillskiftas bankmedel. Om du hamnar i tvist med övriga dödsbodelägare är det viktigt att ta juridisk rådgivning omgående för att bevaka dina rättigheter i dödsboet.

Victoria Fridén hjälper dig att tillvarata din rätt vid någons bortgång.

läs mer om bouppteckning och arvskifte
Creo skapar värde, löser problem och trappar om möjligt ned konflikter. Vi tycker om människor och trivs med vad vi gör. Vad kan vi göra för dig?
Jörn Liljeström, Grundare

Kontakta oss

Har du några frågor du vill bollplanka eller ha råd i aktuella ärenden är du välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.
  Se de Allmänna villkoren som alltid gäller vid anlitande av oss.


  • Växel Creo Advokater
   08 – 562 403 40
  • creo@creoadvokater.se
  • Creo Advokater
   Styrmansgatan 2
   114 54 Stockholm
  sv_SESvenska